απο το 1979

ιστορικη αναδρομη

Ο Δημήτρης Μαυρόκωστας ξεκινάει την πορεία του ως χοροδιδάσκαλος το 1979 στη Αθήνα μαζί με τον Γιάννη Σταυρακάκη. Έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην Πρωτεύουσα, ιδρύει την πρώτη του σχολή στο Ηράκλειο. Έκτοτε οι σχολές Μαυρόκωστα λειτουργούν δυο σχολές στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ έχουν διδάξει σε δεκάδες χωριά της Κρήτης κατά καιρούς. . Συνεχιστής της ανοδικής πορείας στον χώρο της παράδοσης και με σκοπό την εξέλιξη της, ο Αθανάσιος Μαυρόκωστας, υπηρετεί το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του με το ίδιο μεράκι και την ίδια διάθεση για ολοένα και πιο σύγχρονη παράδοση ανοιχτή σε όλους, Κρήτες και μη.

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία του Δημήτρη & του Θανάση αντιλαμβάνεται ότι μόνο όταν εξελίσσεις κάτι το κρατάς ζωντανό. Ο κρητικός χορός χρωστάει σε αυτούς τους χορευτές, όχι μόνο την διάδοση και την συντήρηση του, αλλά ολόκληρη την σύγχρονη μορφή του.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ

Στη σχολή μας διδάσκονται όλοι οι παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης όπως Χανιώτης,Μαλεβυζιώτης,Ανωγειανός πηδηχτός,Πεντοζάλι,Σιγανός,Σούστα, Εθιανός πηδηχτός

ΤΜΗΜΑ
ΠΑΙΔΙΚΟ
ΑΡΧΑΡΙΟΙ
Προχωρημένοι
ΤΜΗΜΑ
ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΑΡΧΑΡΙΟΙ
Προχωρημένοι
ΤΜΗΜΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ/ MINI GROUP
ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ
ΛΥΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ
ΛΑΟΥΤΟΥ
ΤΜΗΜΑ

ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ ΜΑΝΤΟΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι σχολές μας αναλαμβάνουν κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης με το μουσικοχορευτικό μας συγκρότημα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι σχολές μας αναλαμβάνουν κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης με το μουσικοχορευτικό μας συγκρότημα.
X